עוד בשנותיה הראשונות של אילת כעיר, אי שם בשנות החמישים, השכילה אילת לנצל את היופי המרשים של המפרץ לטובת המפעל התיירותי. מבצע קדש וכיבוש סיני, מצד אחד, בצירוף עם הצלחת הסרט "עולם הדממה" של ז'ק קוסטו, אשר צולם בין השאר, גם באילת, הביאו למיצובה של אילת כיעד תיירות בין לאומי.
שנות השמונים והתשעים התבטאו בפריחה מחודשת של ענף התיירות באילת, עם תנופת בנייה חדשה של מלונות מפוארים לאורך רצועת החוף. אילת החלה לארח פסטיבלים ומופעים שונים, כשהבולטים בהם היו פסטיבל "רוק בים האדום" ופסטיבל הג'אז. במקביל, נפתחו עשרות מועדוני צלילה המהווים את הלב הפועם של תיירות הצלילה באילת.
הנופים עוצרי הנשימה של מפרץ אילת, מאפשרים גם לתייר הציני ביותר להתחבר אל הטבע. כך הופיעה נישה מיוחדת בענף התיירות, הכוללת אטרקציות מיוחדות וחינוכיות, כגון טיולי שטח, צפרות וצפייה בכוכבים.
מפעל התיירות באילת המשיך לגדול, עד שתפס מקום של כבוד ברשימת החובה של כל נער ונערה ישראליים, בין אם במסגרת חופשה עם החברים (מעין טקס התבגרות מקומי, אם תרצו), במסגרת עבודה מועדפת באחד מהמלונות הרבים בעיר, או שניהם גם יחד.
הסכמי השלום עם ירדן ומצרים תרמו גם הם לפיתוח ענף התיירות באילת, עם שיתופי פעולה פוריים של חברות תיירות ונופש, יאכטות ומורי דרך אילתיים שהחלו משווקים גם טיולים לסיני, מצרים וירדן.
לסיכום, עולם התיירות באילת בנוי רבדים על רבדים. בין אם מדובר בצלילה, טיולי שטח, צפרות, שופינג, אטרקציות, הפלגות, טעימות מהמדינות השכנות, מלונות בוטיק, מסיבות או סתם בטן גב. כל תייר שמגיע לאילת יכול לבחור ממגוון הרבדים הרחב, בדיוק את סוג החופשה המתאימה לו, ולחזור באנרגיות מחודשות ובגוון עור מחמיא אל שיגרת חייו.